Pages

Isnin, 12 Jun 2017

Romper Baju Melayu Baby Anas


Nak cerita apa yg mama buat hari ni... mood mama berbunga bila mama rasa excited nak buat ROMPER BAJU MELAYU ANAS . Ya.... berkobar.... dalam pukul 10 pagi mama try le potong2 kain mengikut ukuran yg mama dah sukat hari Sabtu hari tu... 



Lihat... ni kain yg mama dah potong tadi... harapan mama.... menjadi lah hendaknya.. hajat dari anak 1st lagi nak hasilkan baju utk anak..tp... malas nak guna mesin pusaka arwah mak..bila dah ada mesti sendiri...pelbagai mama fikir nak buat😉


Orang kata... apa2...kita start jahit leher dulu sebelum jahit bahagian lain...senang nak adjust mana yg patut


Alhamdulillah...siap... butang n kaki je tak siap...so... mama siap utk g jahit tepi supaya lagi nampak cantik romper tu......


Tara....... dh siap jahit tepi.....


Alhamdulillah...siap dahhhhh....... saja je guna butang hijau tu bg nak sama dengan baju raya abangnya....





Comel tak baby anas menggayakan ROMPER BAJU MELAYU yang mama jahit... ALHAMDULILLAH..... siap juga...terasa nikmat kepuasan disitu...teruja sangat2 bila dapat jahit Romper Baju Melayu Anas.... lepas ni nak buat macam2 lagi.....

Selamat Menunaikan Puasa Di Bulan Ramadhan
&
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN🤗


Khamis, 8 Jun 2017

B Complex Kurangkan Sakit Badan



Alkisah cust ni:-

Saya dh lama sebenarnya sakit kat leher. Mcm salah tidur gitu
Lepastu sakit punggung sebelah je
Dh pergi urut banyak kali. Tpi sama je. Jumpa doktor, doktor bagi ubat tahan sakit je
Lastnya kawan dia syorkan Try Shaklee.. sebab kan kekurangan bajet, dia ambik B complex ......

Ni hasil dia setelah ambik B complex x sampai 2 minggu

Suplemen Untuk Kecantikan Kulit



SET NI SESUAI UNTUK ANDA YG MENPUNYAI MASALAH MUKA BERJERAWAT.......... nak pudarkan bekas2 jerawat mahupun chicken pox.

Serius.....

Dengan set ni... boleh kembalikan KECANTIKKAN KULIT YG SUNGGUH LUAR BIASA.

Bukan saja utk cantik..... ianya boleh bekalkan tenaga dibulan puasa dan boleh daptkan kembali berat badan yg IDEAL ☺

Ahad, 21 Mei 2017

Anak oh anak



Ibuu..👱🏻‍♀
Ayah..👨🏼
Jangan sumpah anak2 walaupun hatimu tercabar!!
Tahan marahmuu..😓

😶Bila anak2 mencabar kesabaran ibu dan ayah, mengguriskan hati ,,
Lalu terdetik rasa marah hingga kesudut hati,
Rasa benci dan menyampah,
Maka Hilanglah redho seorang ibu disaat itu.
Hilang jugalah redho Allah pada anak itu.

😔Ingatlah wahai ibu..wahai ayah..

😥Cepat2lah beristighfar,,
 jangan dibiarkan benci dan marah itu bertakhta  walaupun sekejap..
 Dirisaukan ketika itu Allah cabut nyawa kita
Ataupun nyawa anak kita.

😧Maka tergolong lah anak itu dalam golongan anak derhaka,,

😳selayaknya neraka jahannamlah buatnya..
Nauzubillah.

😲Sanggupkah ibu dan ayah biarkan anak yang dikandung itu begitu pengakhirannya?

🤚Sedangkan anak2 itu tidaklah begitu..

🤝Sebetulnya ibu dan ayah kembali kepada permulaan kehidupan..

🙌Selidikilah diri kita,,

🤔Sejauhmana kita didik mereka dengan ilmu agama?

🤔Sejauhmana kita dampingi anak2 dengan nasihat berguna?

🤔Sehebatmana kasih sayang yang kita curahkan?

🤔Sejauhmana keperihatinan kita pada mereka disaat diperlukan?

⏰Ibu ayah Jangan lupa..

🤡Anak yang terlalu dimanjai juga akan bisa bersikap degil kelak kerana mereka sukar memahami hak ibubapa.

😡Anak yang sering dimarahi tidak akan ada jati diri, akhirnya sifat itu dilepaskan kembali.

😠Anak melawan cakap kemunkinan kerana diri kita yang sering begitu dgn orang tua

😖Anak jadi liar kerana punca rezki yang dibajai tidak berkat

😒Anak tidak mesra dengan ibu ayah kerana tiada komunikasi yang sempurna.

😟Anak menjadi kurang ajar kerana kurang ketaatan kepada Allah.

😭Anak yang degil bukan kehendaknya kerana pengaruh gangguan jin iblis yang menguasi jiwanya.Rawatlah ia.

⭐Carilah dimana silap kita dalam mendidik anak2.
Bukan semata2 mencari salah si anak.

😀Anak2 itu acuan kita

💪🏻Didiklah dari seawal kejadiannya.

🤗Peluk dan usaplah anak disaat dia memberontak.

🌟Ada sesuatu mesej yang Allah nak kita faham disebalik kesulitan itu.

👌Belajarlah dari kerumitan agar tidak berulang kesilapan.

😍Pupuklah cinta Allah dalam keluarga.

👍Insyaallah..kita tak akan hilang pedoman.

👨‍👩‍👧‍👦Anak2 jadi soleh solehah kerana punya bimbingan bukan kutukan.

*Muhasabah Diri* 😔😔

Sabtu, 29 April 2017

Tambah Tenaga Dengan Vitamin C Shaklee




Vitamin C Shaklee.....

Open order untuk harga kaw2 bulan ni. Bulan mei harga dah start baru ye😁

Bulan puasa... semestinya mama kan ambil vitamin C supaya mama lebih bertenaga utk hari2 ramadhan mama. Habis je bersahur.... telan 2 biji vitamin C. Rasa bertenaga hingga berbuka nanti. Insha Allah

Selain untyk bertenaga ramadhan nanti.... ia boleh bagi kulit kita cantik.....ye.... kulit cantik...

Apa2 boleh wasap mama 0125032978☺
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...